Jak jsem dělala cheesecake do skleniček

Na dezerty ve skleničkách jsem koukala už dlouho. Vypadají krásně a většinou není těžké je "ukuchtit". Jelikož podzimní večery jsou dlouhé a počasí překazilo i plánovanou poobědovou procházku, rozhodla jsem se něco takového vyzkoušet právě dnes. Volba padla na nepečený cheesecake, a tak jsem se vydala na nákup surovin, skleniček a mašliček (ty jsou na tom celém přece ta nejdůležitější věc :-)).


Bohužel se potvrdily moje obavy, že v předvánočním čase není radno přibližovat se k Vaňkovce ani k Tescu. Všude lidí a lidí, a jelikož jsem v Tescu nesehnala ty správné skleničky, neminula mě ani Vaňkovka. V přecpaném Nanu-Nana jsem mezi spoustou jiných pokladů naštěstí objevila skleničky podle mých představ.
Suroviny už nebyly problém (až na tu obrovskou frontu u pokladny) a mašličky jsem stihla ještě v mezičase.


Recept jsem našla TADY a nebudu vám ho sem celý přepisovat. Základ je podobný jako u všech cheesecaků, rozdrcené máslové sušenky s máslem, cukrem a skořicí. Do skleniček jsem je jen tak nasypala a nijak neutlačovala. Mimochodem, tuhle sypkou směs bych jedla i samotnou O:-).


Další vrstvu tvoří vyšlehaný řecký jogurt, cream cheese a med. Příště to ale zkusím jinak, protože příliš velký podíl jogurtu uváděný v receptu může za to, že výsledná chuť se k cheesecaku moc neblíží. Bylo by tedy rozhodně lepší řídit se nějakým klasickým receptem na nepečený cheesecake. Pokud však máte rádi jogurtové dezerty, klidně zůstaňtě i u této varianty.


Nahoru už patří jen džem dle vlastního výběru. Použila jsem brusinkový, ale určitě by byl výsledek skvělý i s jakýmkoliv jiným. Potom už jen alespoň na hodinu do lednice, a je hotovo. A abych nezapoměla, mašličky na skleničky :-). Jednoduchá a krásná dobrota je na světě.




A co vy, už jste někdy něco podobného zkoušeli? 

3 komentáře:

  1. Ty skleničky jsou super nápad a s pomerančovým džemem by to bylo taky super :)
    Jinak recept se chystám vyzkoušet tento: http://www.stream.cz/menudomu/10002322-nepeceny-cheesecake

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Pomerančový a třeba ještě o trošku víc skořice by byla taková správná zimní kombinace :-). Na Menu domů bývají super recepty, tak snad ani tenhle nezklame :-)

      Smazat
  2. Vypadá to moc pěkně. Supr fotky :D

    OdpovědětSmazat